×
Sunday, May 28, 2023

Londër, rihapen kinematë dhe Muzetë

June 23, 2020Anglia parashikon rihapjen e kinemave, muzeve dhe galerive duke nisur nga 4 korriku, një etapë e re e procesit të lehtësimit të kufizimeve, njoftuar dje në mbrëmje, ndërkohë që kontaminimet dhe numri i të vdekurve nga koronavirusi kanë filluar të ulen në Britaninë e Madhe.

Sipas Downing street, kryeministri britanik do të njoftojë sot, në një fjalim në Parlament, mënyrat dhe adaptimet e nevojshme për të mundësuar rihapjen e këtyre vendeve kulturore, pas kufizimeve të vendosura në mes të muajit mars për të luftuar kundër përhapjes së epidemisë.

“Atyre mund t’u kërkohet të vendosin udhëzime për trafikun, ventilim më të mirë apo edhe të operojnë vetëm me rezervime, në mënyrë që të menaxhojnë më mirë flukset dhe të parandalojnë përhapjen e virusit”, theksoi një zyrtar.

“Kryeministri gjithashtu duhet të njoftojë nëse parukeritë, baret dhe restorantet do të mund të hapen në të njëjtën datë, dhe do të tregojë nëse distanca e rekomanduar sociale prej dy metrash mund të reduktohet në një metër, siç pretendohet nga hotelet, restorantet dhe baret”, sipas këtij burimi.

Në fillim të qershorit, qeveria autorizoi disa fëmijë të rikthehen në shkolla dhe dyqanet jothelbësore u rihapën gradualisht që prej mesit të qershorit.

Eunews.al0 0 votes
Article Rating


Ndiqe
Me lajmëro për
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments