×
Friday, April 12, 2024

Liderët e Ballkanit Perëndimor në Tiranë më 29 shkurt, zbardhet axhenda e samitit

February 27, 2024


Më 29 shkurt, kryeqyteti do të presë liderët e Ballkanit Perëndimorë, në një samit me fokus integrimin e Ballkanit Perëndimor drejt Bashkimit Evropian, si edhe zbatimin e Planit të Rritjes Ekonomike. Në këtë samit do të jetë i pranishëm Komisioneri i Bashkimit Evropian për Zgjerimin dhe Fqinjësinë, Oliver Varhelyi. 

AXHENDA 

28 shkurt

-Ora 19.00- Darka e shtruar nga kryeministri Rama për nder të drejtuesve të Ballkanit Perëndimor dhe Komisionerit Várhelyi

-Darka për delegacionet zyrtare

29 shkurt

Ora 9.30-9.45- Mirëseardhja nga Kryeministri Rama

Vendi: Pallati i Kongreseve

9.45-10.0- Fjala e hapjes Kryeministri Rama dhe Komisioneri Várhelyi

10.00-10.45- Paneli I: Hyrja në Tregun e Përbashkët

10.50- Foto Familjare

10.45-11.00- Pushim për kafe

11.00-11.45- Paneli II: Plani i rritjes

Ora 11.45-11.50- Konkluzione të dhëna nga Kryeministri Rama

12.00-12.30- Ceremonia e Nënshkrimit të Marrëveshjes

Ministrja e Arsimit dhe Sportit, Ogerta Manastirlliu, Rektori i Universitetit të Tiranës, Artan Hoxha dhe Rektorja e Kolegjit të Evropës, Federica Mogherini, në prani të kryeministrit Edi Rama dhe komisionerit Olivér Várhelyi.

Vendi: Kati i nëndheshëm i Pallatit të Kongreseve

Ora 12.30-13.15- Konferencë për shtyp e kryeministrit Rama dhe komisionerit VárhelyiComments are closed.