×
Sunday, October 24, 2021

Kurz rizgjidhet kreu i partisë konservatore të Austrisë

August 29, 2021

Kancelari austriak Sebastian Kurz është rizgjedhur kreu i Partisë Popullore Austriake (OeVP).

Kurz ishte kandidati i vetëm dhe i pakontestuar në konferencën e partisë dhe fitoi me 99,4 për qind të votave, pak më shumë se 98,7 për qind të votave që mori kur u zgjodh për herë të parë udhëheqës i partisë në 2017.

Në fjalimin e tij të konferencës së partisë, 35-vjeçari pretendoi se kishte qenë një objekt abuzimi nga opozita politike dhe e quajti veten si një kundërshtar të emigrimit dhe një avokat i politikave të forta që zbatojnë integrimin.

“Për një demokraci, është vendimtare kush jeton këtu dhe në çfarë besojnë njerëzit”, tha ai.

Kurz theksoi se nuk duhet të merren më shumë njerëz, nga sa mund të integrohen dhe kohët e fundit ka dalë kundër dhënies së mbrojtjes për refugjatët nga Afganistani.

Qëndrimi i OeVP për migracionin dhe refuzimi i tij për të pranuar refugjatë afganë, ka çuar në rritjen e tensioneve me partinë partnere të koalicionit, të Gjelbrit.

Eunews.al

Comments are closed.