×
Monday, November 29, 2021

Kurz humb imunitetin për t’i hapur rrugën hetimeve për korrupsion

November 19, 2021

Ish-kancelari austriak Sebastian Kurz humbi imunitetin e tij parlamentar, kur ligjvënësit votuan unanimisht për t’i hapur rrugën hetimeve për korrupsion.

Kurz dhe anëtarët e Partisë së tij Popullore Austriake të qendrës së djathtë (OeVP) gjithashtu mbështetën masën, e cila ata besojnë se është e nevojshme për të sqaruar sa më shpejt akuzat.

Kurz dhe një grup i ngushtë mbështetësish akuzohen për përdorimin e parave të shtetit për të marrë rezultate të favorshme të sondazhit që nxitën ngritjen e tij në udhëheqjen e OeVP dhe kancelarisë.

Ai akuzohet gjithashtu për deklarata të rreme përpara një hetimi parlamentar për një tjetër skandal që përfshin një ish-partner të koalicionit.

Kurz ka mohuar të gjitha akuzat kundër tij.

Një seri kërkimesh më 6 tetor në kancelari, selinë e OeVP dhe Ministrinë e Financave çuan në një sërë zbulimesh që e shtynë Kurz të jepte dorëheqjen në fund të muajit, por ai mbetet ligjvënës dhe vazhdon të jetë njëkohësisht kreu i partisë dhe kreu i grupit të saj legjislativ.

Kurz shijoi një karrierë të shpejtë, duke marrë postin e ministrit të Jashtëm kur ishte vetëm 27 vjeç dhe u bë kancelar në moshën 31-vjeçare.

Eunews.al

Comments are closed.