×
Thursday, April 18, 2024

Kufizimet e udhëtimeve, aeroporti i ri në Berlin mbyll një terminal

February 22, 2021


Aeroporti i ri i Berlinit, Berlin Brandenburg Airport (BER), pritet të mbyllë një terminal të hënën, pas rënies së madhe të trafikut të pasagjerëve, si pasojë e pandemisë së koronavirusit.

“Ne do ta mbyllim terminalin për një vit, më pas do të vendosim sërish”, ka thënë zëdhënësi i aeroportit, Hannes Stefan Hoenemann.

“Nëse gjërat shkojnë mirë, ne do ta hapim atë sërish”.

BER është hapur në tetor të vitit të kaluar, afër aeroportit të vjetër Schoenefeld, i cili është funksionalizuar më 1976.

Schoenefeld është shndërruar në terminalin e pestë të aeroportit të ri.

Terminali 1 është hapur më 31 tetor, pas nëntë vjetësh vonesë dhe trefishimit të shpenzimeve të projektit origjinal në vlerë të 2 miliardë eurove.

Terminali 5 ishte planifikuar që të qëndronte i hapur për shumë vjet, pasi kërkesa e pasagjerëve pritej që të tejkalonte kapacitetin e infrastrukturë së re – derisa pandemia shpërtheu.

Aeroportet në Berlin janë përballur me rënie të madhe të trafikut të pasagjerëve më 2020 për gati tri të katërtat.

Sipas operatorëve të aeroportit, këto aeroporte kanë pasur vetëm 9.1 milionë pasagjerë.

Aeroporti Tegel, që ka funksionuar në ish-Berlinin Perëndimor, është mbyllur në nëntor të vitit të kaluar, duke bartur të gjitha fluturimet në aeroportin e ri.

Eunews.al

0 0 votes
Article Rating


Ndiqe
Me lajmëro për
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments