×
Wednesday, November 29, 2023

Kreu i OKB-së Guterres konfirmohet për një mandat të dytë

June 19, 2021


 Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara (OKB), Antonio Guterres, u emërua për një mandat të dytë në detyrë nga Asambleja e Përgjithshme.

Duke folur në sallën e Asamblesë së Përgjithshme, Guterres reflektoi për “momentin solemn”, duke u thënë shteteve anëtare se ishte thellësisht mirënjohës për besimin që i kanë dhënë.

“Ne jemi me të vërtetë në një udhëkryq me zgjedhje pasuese para nesh, paradigmat po zhvendosen, ortodoksitë e vjetra po rrotullohen dhe ne po shkruajmë historinë tonë me zgjedhjet që bëjmë tani. Mund të vazhdojë në dy kahje: të ketë prishje dhe të ketë kriza të përhershme, ose të tejkalohet dhe të ketë perspektivë për një të ardhme më të gjelbër, më të sigurt dhe më të mirë për të gjithë”, theksoi ai.

Guterres do të fillojë mandatin e tij të dytë pesë vjeçar më 1 janar 2022. Ish-kryeministri portugez u zgjodh nga asambleja për të pasuar Ban Ki-moon-in në tetor të vitit 2016.

Presidenti i Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së, Volkan Bozkir, përgëzoi Guterres-in për rizgjedhjen e tij, duke u shprehur se priste mbështetje të fortë universale nga shtetet anëtare për riemërimin e tij.

“Nxis të gjitha shtetet anëtare të vazhdojnë t’ju fuqizojnë për të drejtuar këtë Organizatë për të përmbushur nevojat e atyre që ne u shërbejnë”, theksoi presidenti i Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së, Volkan Bozkir.

Mandati i dytë i Guterres-it përfundon më 31 dhjetor 2026.

Eunews.alComments are closed.