×
Sunday, June 4, 2023

Koronavirusi/Shtyhet deri në 13 qershor urdhri për të qëndruar në shtëpi në New York

May 15, 2020Të dyja çështjet që lidhen me udhëtimin apo transmetimin nëpërmjet kontaktit në bashkësi të COVID-19 janë dokumentuar në shtetin e Nju Jorkut dhe pritet të vazhdojnë,” thotë urdhri ekzekutiv i guvernatorit në vazhdimin e politikës “Shteti i New York State në PAUZ”, e cila u vendos në mars.

Të gjithë mekanizmat e zbatimit nga qeveritë shtetërore ose vendore do të vazhdojnë të jenë në fuqi dhe efekt të plotë deri më 13 qershor 2020, përveç nëse më vonë  zgjaten ose ndryshohen me një Urdhër Ekzekutiv të ardhshëm,” shtoi ai në urdhrin e nënshkruar të enjten.

Me metodat e prirjes në drejtimin e duhur, Cuomo njoftoi këtë javë se Nju Jorku Qendror ishte bërë i pesti nga 10 rajonet ekonomike të shtetit për t’u kualifikuar në fazën e parë të rihapjes pasi urdhri në të gjithë vendin Pause ishte vendosur të skadojë në mesnatën e së Premtes.

Pesë rajone në Nju Jork do të lejohen të fillojnë një rihapje në faza të ekonomive të tyre duke filluar nga e Premtja, duke lejuar që punimet e ndërtimit të rifillojnë dhe shitësit me pakicë të rihapin.

Faza e parë lejon që rajonet të rifillojnë operacionet e prodhimit, ndërtimit dhe bujqësisë dhe shitësit me pakicë të rihapin me kufizime, tha Cuomo.

New York City ka përmbushur vetëm katër nga shtatë kriteret e kërkuara për të filluar rihapjen e tij në fazën e parë. Të hënën, kryetari i bashkisë Bill de Blasio tha se qyteti i tij “nuk është ende i gatshëm “. Ai tha “nëse nuk ndodh diçka mrekullueshme,” urdhrat e rreptë të qëndrimit në shtëpi të Nju Jorkut do të mbeten në vend “deri në qershor“.

Për të filluar fazën e një plani të rihapjes së shtetit, një rajon duhet të raportojë dy javë të rënies së hospitalizimeve me Covid-19 ose nën 15 hospitalizime të reja me një mesatare tre-ditore, dy javë të rënies së vdekjeve të koronavirusit ose nën pesë vdekje të reja në tre ditë dhe nën dy spitalime të reja për Covid-19 për 100,000 banorë me një mesatare tre-ditore.

Cuomo raportoi të Premten se numri i përgjithshëm i shtrimeve në spital dhe numri i rasteve të reja ditore të Covid-19 kanë rënë. Ai tha se 157 njerëz vdiqën për shkak të Covid-19 të Mërkurën, gjithashtu një rënie e përditshme. Megjithatë ai theksoi që virusi duhet mbajtur nën kontroll nëpërmjet masave të rrepta dhe të mundësohet lehtësimi I tyre vetëm në prani të statistikave shpresëdhënëse.

Eunews.al

0 0 votes
Article Rating


Ndiqe
Me lajmëro për
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments