×
Thursday, December 7, 2023

Johnson njofton ndihmë të re ushtarake për Kievin

February 23, 2022


Kryeministri Boris Johnson njoftoi sot në Dhomën e Përfaqësuesve, një rritje të mbështetjes ushtarake britanike për Ukrainën në kuadër të kërcënimit në rritje të Rusisë.

I nxitur nga lideri i opozitës laburiste Keir Starmer, kryeministri britanik Johnson përsëriti se pritet të vendosen sanksione të mëtejshme kundër Moskës pas atyre që u njoftuan dje, nëse skenari nuk ndryshon, megjithëse vihet re se është e nevojshme të mbahen disa armë rezervë në bashkëpunim me aleatët perëndimorë në rast të një ofensive të mundshme ruse në një shkallë më të gjerë.

Johnson njoftoi gjithashtu një kërkesë zyrtare nga ministrja e Kulturës dhe Medias, Nadine Dorries, për të rishikuar licencën e televizionit ndërkombëtar rus Rt në Britaninë e Madhe, të financuar nga Kremlini, agjencia e pavarur rregullatore Ofcom.

Në fund, ai falenderoi Starmer për mbështetjen e opozitës lidhur me reagimin e qeverisë ndaj Rusisë, duke theksuar rëndësinë e një imazhi të bashkuar dhe dypartiak të parlamentit britanik, megjithatë, dhe shtyrjen e prezantimit të një ligji ad hoc më të rreptë, për kontrollin e kapitalit rus dhe të huaj që derdhet në vend për muajt e ardhshëm.Comments are closed.