×
Tuesday, October 3, 2023

Itali, foshnja e lindur me COVID-19 nga nëna e infektuar

April 21, 2020Një foshnjë e lindur ditët e kaluara në spitalin Aosta në Itali ka rezultuar pozitive për koronavirusin. Lindja ndodhi javën e kaluar, natën midis të enjtes dhe të premten. Lajmi nuk është, për momentin, konfirmuar zyrtarisht “për arsye privatësie” nga spitali Beauregard në Aosta. Nëse konfirmohet, do të ishte çështja e parë zyrtare në Itali e një fëmije të lindur pozitiv, por duket se është e mundur që raste të tjera të foshnjeve Covid pozitive mund të kenë ndodhur në këtë periudhë.

Reparti i obstetrikës dhe gjinekologjisë së spitalit Beauregard në Aosta ka aktivizuar një protokoll, operacional që prej javës së kaluar, i cili parashikon ekzekutimin e tamponeve për Covid-19 për gratë shtatzëna në javën e tridhjetë e tetë e tridhjetë e nëntë. Brenda spitalit Beauregard, shtrimi në spital në sektorët e obstetrikës dhe pediatrisë u riorganizua. Në departamentin e obstetrikës dhe gjinekologjisë në spitalin Beauregard në Aosta, testet Covid-19 kryhen tek gratë shtatzëna në javën 38-39. Kjo u komunikua nga Autoriteti Shëndetësor Lokal i Aostës. Protokolli ka qenë aktiv për javën e kaluar. “Ky është një veprim që synon të garantojë nivelin maksimal të sigurisë për pacientët tanë – shpjegon Dr. Livio Leo, drejtor i repartit – të cilët gjithashtu i nënshtrohen tamponit në kohën e shtrimit në spital para lindjes. Kjo procedurë, me një tampon të dyfishtë , të aplikuar, mbase, për herë të parë në Itali, na lejon të jemi në gjendje të hyjmë në dhomën e lindjes, me vëmendjen e duhur dhe me mbrojtjet e duhura, madje edhe baballarët ‘asimptomatikë ’, të cilët kështu do të mund të marrin pjesë në lindje krahas nënës dhe gjithashtu të hyni në repart, megjithëse me disa kufizime dhe nëse, natyrisht, nuk ka kundërindikacione “.

Reparti i Obstetrikës dhe Gjinekologjisë ka botuar gjithashtu një broshurë informacioni për nënat e ardhshme dhe nënat e reja pozitive me Covid-19 në faqen e internetit dhe përmbledhjet e mësimeve të kurseve shoqëruese gjatë lindjes nga obstetër dhe fëmijë po përgatiten.

Eunews.al

0 0 votes
Article Rating


Ndiqe
Me lajmëro për
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments