×
Wednesday, January 19, 2022

I nxehtë ekstrem në Australi, temperaturat arrijnë në 50.7 gradë Celsius

January 13, 2022

Një qytet i largët bregdetar në Australi ka regjistruar temperaturat prej 50.7 gradë Celsius.

Sipas BBC, temperatura e së enjtes në Onslow të Australisë Perëndimore, përputhet me një rekord të vendosur në vitin 1962 në Australinë e Jugut.

Onslow dhe zonat përreth mund të shohin rekorde të thyera përsëri pasi temperaturat priten të rriten pak të premten.

Kjo vjen në një kohë kur Australia Perëndimore vetëm pak muaj më parë pati një shpërthim zjarresh zjarre të mëdha në pyll në muajin e kaluar.

Një zjarr pranë lumit Margaret ka djegur më shumë se 6,000 hektarë tokë, duke detyruar evakuimin.

Byroja e Meteorologjisë konfirmoi të enjten se Onslow regjistroi temperaturat e larta gjatë pasdites.

Sipas medieve lokale, temperatura mesatare në Onslow në këtë periudhë të vitit është 36.5 gradë Celsius.

Eunews.al

Comments are closed.