×
Thursday, October 6, 2022

Guterres: Ndal sulmeve vetëvrasëse në termocentralet bërthamore

August 8, 2022

Sekretari i përgjithshëm i OKB-së, Antonio Guterres kërkoi, në një konferencë për shtyp në Tokio, të pezullohen të gjitha operacionet ushtarake vetëvrasëse në termocentralet bërthamore dhe veçanërisht rreth atij të Zaporizhias, në Ukrainë, në mënyrë që të Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë Atomike (IAEA) të mund të hyjë në të.

”Çdo sulm ndaj centraleve bërthamore është vetëvrasje”, tha ai.

”Shpresoj që këto sulme të marrin fund. Në të njëjtën kohë, shpresoj që IAEA të ketë akses në termocentralin Zaporizhia, më i madhi në Evropë, skena e bombardimeve që nga e premtja e kaluar, të cilat luftëtarët rusë dhe ukrainas kanë akuzuar njëri-tjetrin”, theksoi ai.

Guterres gjithashtu i frikësohet faktit se ngjarjet që po ndodhin në Ukrainë mund të kthehen në një konflikt të zgjatur.

Ai tha se ishte shumë i shqetësuar për mundësinë e një konflikti të zgjatur, i cili po shkakton vuajtje të mëdha dhe po ka një ndikim shumë negativ në ekonominë globale.

“Gjëja e vështirë për një armëpushim vjen nga fakti i thjeshtë se nuk është e mundur të pajtohen pozicionet e Moskës dhe Kievit”, shtoi ai.Comments are closed.