×
Friday, October 22, 2021

Greqia ende nën pushtetin e zjarreve

August 16, 2021

Markati në Keratea, në rajonin e Atikës, po evakuohet për shkak të një zjarri që shpërtheu sot rreth orës 11:00.

Një mesazh në numrin e urgjencës 112 iu dërgua banorëve ku u kërkohej të evakuoheshin nga Markati, me destinacion portin e Lavrios.

Ndërkohë, 25 zjarrfikës me një ekuipazh prej 71 anëtarësh, tre ekipe zjarrfikësish, gjashtë avionë zjarrfikës dhe katër helikopterë po luftojnë me zjarrin.

”Rreziku i zjarrit do të jetë shumë i lartë (kategoria 4) edhe sot në katër rajone greke”, sipas hartës së Wildfire Hazard.

Veçanërisht rajonet e Atikës, Sterea Elladas, Peloponezi dhe rajoni verior i Egjeut  janë në kategorinë 4.

Sekretariati i përgjithshëm rekomandon që publiku të tregojë kujdes ekstrem dhe të shmangë veprimet jashtë që mund të shkaktojnë zjarr nga pakujdesia, të tilla si djegia e barit të thatë ose plehrave, hedhja e cigareve të ndezura ose përdorimi i makinave që prodhojnë shkëndija.

Eunews.al

Comments are closed.