×
Friday, August 12, 2022

Francë, shteti do të sigurojë mjete financiare për të shmangur fundosjen e ekonomisë

April 5, 2020

Shteti do të sigurojë mjetet financiare të nevojshme për aq kohë sa do të zgjasë kriza, për të shmnagur një “fundosje” të ekonomisë për shkak të COVID-19, deklaroi ministri francez i Financave, Bruno Le Maire për “Journal du Dimanche”.

“Unë preferoj që të hyjmë në borxhe sot, duke shmangur një fundosje, sesa të lejojmë shkatërrimin e gjithë ekonomisë tonë,” theksoi ai për “Journal du Dimanche”.

Sipas ministrit, në tetë ditë, 20 miliardë euro kredi të garantuara nga shteti u kërkuan nga më shumë se 100,000 kompani.

Për të ndihmuar bizneset të kapërcejnë tronditjen e kufizimit, shteti ka njoftuar se do të garantojë deri në 300 miliardë euro kredi bankare, ekuivalente me 15% të Prodhimit të Brendshëm Bruto francez.

“Për më tepër, pesë millionë punonjës përfitojnë nga papunësia e pjesshme dhe në tre ditë, 450,000 biznese të vogla kanë aplikuar për fondin e solidaritetit”, theksoi Bruno Le Maire, duke shtuar se këto dispozita do të rimbushen sipas nevojës.

Fondi i solidaritetit i krijuar nga Shteti siguron 1 500 euro maksimumi kompensim për bizneset e vogla që kanë pësuar rënie me të paktën 50% të përfitimeve nga biznesi në krahasim me marsin dhe prillin 2019, plus ndihmë prej 2 000 Euro të dhënë rast pas rasti për ata që kërcënohen me falimentim.

Eunews.al

0 0 votes
Article Rating


Ndiqe
Me lajmëro për
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments