×
Sunday, December 4, 2022

Fiken dritat në Muzeun e Berlinit për shkak të krizës energjetike

October 24, 2022

Hamburger Bahnhof, një galeri kombëtare e artit bashkëkohor, në Berlin njoftoi sot se do të fikte dritat neoni të përdorura për instalimin “Untitled” nga Dan Flavin, i cili ka zbukuruar fasadën e ndërtesës që kur u hap në 1996.

Tubat e neonit blu në shtylla dhe harqet e gjelbërta të ndriçuara të fasadës neoklasike janë tipare dalluese të muzeut dhe e bëjnë ndërtesën të dukshme nga larg.

“Është e rëndësishme që ne, si një muze i njohur ndërkombëtarisht, të japim një shembull në situatën aktuale dhe të japim kontributin tonë në kursimin e energjisë”, tha bashkëdrejtori i Hamburger Bahnhof, Till Fellrath.

Sipas muzeut, instalimi i Flavin nuk është fikur që nga themelimi i muzeut.

Ndërprerja e energjisë në veprën artistike pritet të zgjasë deri në fund të marsit.

Ndërprerja e furnizimeve me gaz rus për shkak të pasojave të luftës në Ukrainë e ka detyruar Gjermaninë të ristrukturojë me shpejtësi variantet e saj të energjisë.Comments are closed.