×
Monday, August 15, 2022

E rindërtuar pas tërmetit, Shkolla “Bedrie Bebeziqi” në Durrës fiton çmimin ndërkombëtar të arkitekturës

July 26, 2021

Shkolla “Bedrie Bebeziqi” në Durrës, është shpallur fituese e çmiimit prestigjioz ndërkombëtar të arkitekturës.

Lajmin e ka bërë të ditur kryetari i Grupit Paelamentar të Partisë Socialiste Taulant Balla përmea një postim në rrjetin social facebook, ku ka publikuar disa foto nga shkolla e rindërtuar.

Postimi i plotë i Taulant Ballës:

Shkolla “Bedrie Bebeziqi” në 📍Durrës, është shpallur fituese e çmimit🥇prestigjioz ndërkombëtar të arkitekturës:

“BigSEE Architecture Award 2021”

Shkolla “Bedrie Bebeziqi”, në Durrës u shkatërrua nga Tërmeti i 26 nëntorit të vitit 2019. Shkolla fillimisht u krijua për qëllime banimi dhe më vonë u shndërrua në një një objekt arsimor, duke pritur 450 nxënës.

Duke mos qenë e projektuar fillimisht si një objekt arsimor, madhësia e vogël e vendit (745 m2), afërsia e saj me ndërtesat shumëkatëshe dhe numri i madh i nxënësve (450), ishin disa nga sfidat për t’u adresuar. Qëllimet kryesore ishin: përafrimi i klasave për t’u drejtuar nga jugu, gjetja e një zgjidhjeje që bëri të mundur zonën më të madhe të dobishme në oborr, si dhe shtimi i hapësirave të nevojshme funksionale të kërkuara për një objekt arsimor të denjë.

Estetikisht, vëllimi i objektit përbëhet nga gjeometria racionale që i jep unitetin e përbërjes përmes ngjyrave të diellit. Ngjyrat zgjidhen për të krijuar një mjedis të gjallë për fëmijët, si dhe për t’i dhënë lagjes një ndjenjë të gëzueshme.

👉https://bigsee.eu/bedrie-bebeziqi-school-durres/

Eunews.alComments are closed.