×
Tuesday, July 23, 2024

Dy avionë “Canadair”, ndërhyrje nga ajri për shuarjen e zjarrit në Finiq e Delvinë

July 10, 2024


Ministri i Mbrojtjes, Niko Peleshi deklaroi sot se dy avionë “Canadair” janë duke ndërhyrë nga ajri për shuarjen e zjarrit në zonën e Dropullit dhe Finqit.

Ministri Peleshi njofton se avionët kanë ardhur për mbështetje nga Greqia.

“Avionët grekë, vijnë si mbështetje për Shqipërinë përmes Mekanizmit Evropian të Mbrojtjes Civile dhe i bashkohen përpjekjeve të Forcave tona të Armatosura, zjarrfikësve, punonjësve të emergjencave civile dhe strukturave vendore që prej 2 ditësh po luftojnë me flakët atje”, njofton Peleshi.

Ministri Peleshi shpreh mirënjohjen e tij për për gatishmërinë e treguar për të sjellë mjete ajrore edhe qeverisë italiane dhe asaj kroate.Comments are closed.