×
Monday, November 29, 2021

Dhoma e Ulët e parlamentit gjerman mbështet masat e reja kundër Covid-19

November 18, 2021

Dhoma e Ulët e parlamentit gjerman ka mbështetur me shumicë të konsiderueshme votash një paketë masash për të luftuar pandeminë e koronavirusit të paraqitur nga tre partitë që aktualisht po përpiqen të krijojnë një koalicion të ri qeverisës.Votimi ishte 398 pro, 254 kundër dhe 36 abstenime.Masat, që synojnë të zëvendësojnë dispozitat emergjente afati i të cilave përfundon javën e ardhshme, duhet të shkojnë ende në Dhomën e Sipërme, ku miratimi nuk është aspak i sigurt.Rregulloret e reja do të zgjerojnë masat në vendin e punës, transportin publik dhe institucionet e kujdesit të të moshuarve, duke përjashtuar mbylljen e shkollave ose bizneseve.Gjatë një debati të fuqishëm, Sabine Dittmar, zëdhënëse e shëndetësisë për Partinë Social Demokrate (SPD), e cila drejton bisedimet e koalicionit, tha se partitë po reagonin me masa të nevojshme dhe të sigurta ligjërisht

Eunews.al

Comments are closed.