×
Sunday, April 2, 2023

COVID-19/ Norvegjia shkurton periudhën e karantinës për udhëtarët

December 28, 2020Norvegjia ka në plan të lejojë personat që vijnë nga jashtë vendit të shkurtojnë periudhën e karantinës, nëse tregojnë dy teste negative COVID-19 pas mbërritjes.

“Testi i parë duhet të bëhet brenda tri ditëve nga mbërritja, ndërsa testi i dytë duhet të bëhet jo më herët se shtatë ditë pas mbërritjes”, tha Ministria e Shëndetësisë.

“Personat me dy teste negative COVID-19 mund ta shkurtojnë periudhën aktuale të karantinës 10-ditore në shtatë ditë”, shtoi ajo.

Skema e re do të zbatohet nga e marta dhe do të jetë vullnetare për kohën dhe varet nga kapaciteti i provës.

Udhëtarët nga BM, të cilëve u kërkohet të testohen, nuk do të lejohen të shkurtojnë periudhën e karantinës, për shkak të zbulimit të fundit të një varianti dukshëm më të transmetueshëm COVID-19 atje.

Eunews.al

0 0 votes
Article Rating


Ndiqe
Me lajmëro për
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments