×
Wednesday, November 29, 2023

Covid-19, Merkel: Të mënjanojmë mbylljen e kufijve të BE-së

June 28, 2021


Kancelarja gjermane Angela Merkel kundërshtoi opsionin e një mbylljeje të kufijve brenda BE-së në të ardhmen prej shkak të Covid19.

”Masat e marrë në valën e parë ishin shumë të ashpra”, theksoi Merkel. “Në atë situatë mbase ishte e pashmangshme, por unë pajtohem për faktin që një gjë e tillë të mos ndodhë më. Unë mendoj se ne e kemi nxjerrë mësimin tonë”, përfundoi ai.

Politikania konservatore, e cila ka qenë në krye të politikës gjermane për mbi 15 vjet, do të largohet nga kancelaria këtë vit dhe nuk do të kandidojë më në zgjedhje. Bundestag është duke u takuar këtë javë për seancën e fundit të zakonshme të legjislaturës para zgjedhjeve.

Eunews.alComments are closed.