×
Wednesday, March 22, 2023

COVID-19/ Liderët gjermanë vendosin zgjatjen e bllokimit deri më 7 mars

February 10, 2021
Bllokimi për të luftuar COVID-19 në Gjermani do të zgjatet gjerësisht deri më 7 mars, ranë sot dakord kancelarja Angela Merkel dhe 16 kryeministrat e landeve, sipas letrës së tyre të vendimit.

Gjermania, fillimisht, vendosi një bllokim mbarëkombëtar në nëntor dhe më pas shtrëngoi kufizimet, mes rritjes së numrit të infektimeve të COVID-19.

Megjithatë, pavarësisht një rënie të rasteve të reja ditore, Merkel dhe liderët e shteteve nuk e ndiejnë që vendi është jashtë rrezikut.

Bllokimi detyroi mbylljen e shkollave, kopshteve dhe bizneseve jothelbësore.

Liderët miratuan që shtetet të vendosnin vetë për rihapjen e shkollave, ndërsa parukeritë mund të rinisin sërish nga veprimtaria më 1 mars.

Eunews.al

0 0 votes
Article Rating


Ndiqe
Me lajmëro për
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments