×
Sunday, June 4, 2023

Çmimet europiane të gazit bien në nivelin më të ulët në 18 muaj

March 21, 2023Çmimi i gazit natyror evropian ra nën 40 euro (43 dollarë) për megavat-orë (MWh), çmimi më i ulët që nga korriku 2021.

Në mëngjes, kontrata e referencës TTF me dorëzim në një muaj ra në 39.65 euro.

Çmimet e gazit natyror janë rritur ndjeshëm gjatë vitit të kaluar për shkak të pushtimit rus të Ukrainës. Në kulmin e saj, çmimet i kaluan 300€, pas një periudhe të gjatë në të cilën çmimet luhateshin rreth 20€ për MWh.

Varësia e madhe nga gazi rus ka çuar në një krizë energjetike.

Megjithatë, muajt e fundit çmimi i gazit natyror ka rënë ndjeshëm. Një arsye për rënien është se objektet e depozitimit të gazit janë plot dhe temperaturat kanë qenë më të ngrohta se zakonisht.

Frika aktuale nga një krizë e mundshme bankare ka të ngjarë të ulë çmimet, pasi krizat financiare përgjithësisht kanë një ndikim negativ në ekonomi, duke rezultuar në kërkesë më të ulët për energji.Comments are closed.