×
Tuesday, December 5, 2023

Canas: Gazetaria duhet të kthehet në thelbin e saj

July 6, 2021


Presidentja e agjencisë spanjolle të lajmeve, EFE, Gabriela Canas deklaroi se gazetaria do të jetë më audiovizive, më e larmishme dhe më femërore, ndërkohë që ka bërë thirrje që ajo të kthehet në thelbin e saj, bazuar në atë që po ndodh dhe pa harruar pse.

Canas i bëri këto deklarata gjatë mbylljes së seminarit “Gazetarët flasin”, organizuar nga FAPE dhe Shoqata e Gazetarëve të Cantabria në Universitetin Ndërkombëtar ”Menéndez Pelayo”, në Santander, në kuadër të konferencës me temë “Ku po shkon gazetaria?”.

“Gazetaria ka një jetë të gjatë përpara, duke u kthyer në thelbin e saj, por gjatë rrugës ajo ka gjetur dy risi të mëdha që mund të jenë mundësi të mëdha: ekosistemi dixhital dhe revolucioni i grave”, theksoi Canas.

Ajo ka siguruar që shoqëria po kthehet në “median tradicionale të formuar nga gazetarët gjatë gjithë jetës”, nën perceptimin se ata janë “burimet e besueshme të informacionit”.

“Ne i kemi mërzitur njerëzit shumë. Ne bëjmë shumë politikë, ne tregojmë gjëra për njerëzit që thonë gjëra”, tha Canas, e cila shtoi se nuk është e befasuar për faktin që as të rinjtë dhe as të rriturit nuk janë të interesuar për këtë” gazetari deklarative”.

Sipas mendimit të saj, gazetaria ka pësuar “një copëzim të paparë” dhe konsumi i informacionit “sot ndjek sistemin Spotify: ne nuk kërkojmë më aq shumë për albumin e grupit të preferuar sesa këngën që na pëlqen”, tha ajo.

Eunews.alComments are closed.