×
Friday, April 12, 2024

Borrell: Raundi i 13-të i sanksioneve të BE-së kundër Rusisë kapërcen pengesën përfundimtare ligjore

February 23, 2024


Raundi i fundit i sanksioneve të Bashkimit Evropian kundër Rusisë e zgjidhi pengesën e fundit ligjore dhe ne po forcojmë më tej masat kufizuese kundër sektorit ushtarak rus dhe atij të mbrojtjes, tha në një deklaratë për shtyp shefi i Politikës së Jashtme të BE-së, Josep Borrell.

Sanksionet synojnë gjithashtu vendet që furnizojnë me pajisje Rusinë.

Diplomatët e lartë nga 27 vendet anëtare të BE ranë dakord për sanksionet në Bruksel, por miratimi përfundimtar nga kryeqytetet e BE-së ende mungonte.

Pengesa e fundit u tejkalua sot.

Sanksionet synojnë industrinë ruse të mbrojtjes dhe përfshijnë kufizime në eksportin e teknologjive të tilla si komponentët për dronët ajrore.

Ata gjithashtu vendosin kufizime ndaj organizatave në vende si India, Sri Lanka, Kina, Serbia, Kazakistani, Tajlanda dhe Turqia për “mbështetje të kompleksit ushtarak dhe industrial të Rusisë”.

”Paketa imponon ngrirje të aseteve dhe ndalime të udhëtimit për 106 persona dhe 88 organizata”, sipas një njoftimi për shtyp të BE-së të botuar sot.

”Paketa e re e çon në 2 000 numrin e përgjithshëm të njerëzve dhe grupeve të sanksionuara nga BE për minim ose kërcënim të integritetit territorial, sovranitetit dhe pavarësisë së Ukrainës”, thuhet në njoftimin për shtyp të BE-së.Comments are closed.