×
Saturday, October 23, 2021

Betimi i qeverisë Rama 3, OSBE: Programi, bazë solide për përparim të mëtejshëm

September 18, 2021

 Pas betimit në Presidencë dhe nisjes së mandatit të tretë, qeveria Rama ka marrë mesazhe urimi.

OSBE: Programi, bazë solide demokratike për përparimin e mëtejshëm politik dhe ekonomik të vendit

Prezenca e OSBE-së i shprehu urimet më të mira Qeverisë shqiptare me rastin e betimit të saj në detyrë para Presidentit të Republikës.

“Shqipëria ka një qeveri të re dhe shtysa të reja politike për të çuar përpara agjendën kombëtare dhe për të sjellë ndryshime të mëtejshme. Prezenca është e gatshme të vazhdojë t’i mbështesë përpjekjet e Shqipërisë për realizimin e reformave institucionale dhe presim me padurim të çojmë përpara angazhimet ekzistuese si dhe të nisim të reja si këto, me synim adresimin e nevojave të vendit tonë pritës, në përputhje me mandatin tonë, në fushat e identifikuara si përparësi nga Qeveria në programin e saj të shpallur së fundmi: përfundimi i reformës në sistemin e drejtësisë, lufta kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit, modernizimi i sektorit të sigurisë në vend, reforma zgjedhore”, shprehet OSBE.

“Rifillimi i jetës parlamentare me pjesëmarrjen e të gjitha partive politike dhe programi i shpallur zyrtarisht i Qeverisë së re përbëjnë një bazë solide demokratike për përparimin e mëtejshëm politik dhe ekonomik të vendit. Prezenca ka nderin që të jetë një partner i vendosur në avancimin e agjendës së reformave të Shqipërisë”, thuhet në mesazhin e OSBE-së.

Eunews.al

Comments are closed.