×
Thursday, September 28, 2023

Begaj: Hungaria, mbështetje pa kushte për integrimin në BE

June 1, 2023Procesi i integrimit në Bashkimin Europian, siguria dhe bashkëpunimi ekonomik ishin në fokus të takimit të zhvilluar në Tiranë mes presidentit të vendit Bajram Begaj dhe homologes nga Hungaria, Katalin Novak e cila po zhvillon vizitë shtetërore në vendin tonë.

Gjatë konferencës së përbashkët për mediet, pas takimit dypalësh, Begaj shprehu mirënjohjen ndaj qeverisë hungareze për mbështetjen e Shqipërisë në procesin e integrimit në BE.

“Hungaria e ka mbështetur në mënyrë të pakushtëzuar integrimin e Shqipërisë dhe të vendeve të tjera të Ballkanit Perëndimor në Bashkimin Evropian. Në mënyrë të veçantë e falënderova miken hungareze për mbështetjen në kuadër të Konferencës së Parë Ndërqeveritare në korrik të vitit të shkuar dhe shpreha besimin se brenda këtij viti, falë edhe mbështetjes hungareze do të bëhet e mundur mbajtja e takimit të dytë”, theksoi Begaj.

Presidenti u ndal dhe tek rëndësia e stabilitetit rajonal dhe faktorët destabilizues që e kërcënojnë Ballkanin Perëndimor.

“Nënvizova rëndësinë gjeopolitike që ka rajoni i Ballkanit Perëndimor, veçanërisht në kushtet e reja gjeopolitike, ku aktorë keqdashës, kërkojnë destabilizimin e tij, duke u ndalur në mënyrë të veçantë tek rëndësia që ka mbështetja e dialogut mes Kosovës dhe Serbisë, si dhe mbështetja e Kosovës për t’u anëtarësuar në organizatat ndërkombëtare, përfshirë edhe atë në Këshillin e Evropës”, tha Begaj.Comments are closed.