×
Thursday, September 28, 2023

BE voton për të rritur prodhimin e municioneve për Ukrainën

June 2, 2023 Parlamenti Evropian ka votuar në favor të rritjes së prodhimit evropian të municioneve në kuadër të luftës së vazhdueshme të Rusisë kundër Ukrainës.

Ligjvënësit e BE-së miratuan një projektligj përkatës që synon të përshpejtojë furnizimin me municione në Ukrainë për luftën e saj kundër Rusisë.

Masa synon gjithashtu të ndihmojë vendet e BE-së të grumbullojnë arsenalet e tyre.

Parlamenti i BE-së duhet të negociojë me vendet e tij anëtare për formulimin përfundimtar të propozimit.

Sipas draftit, kapacitetet prodhuese të Bashkimit Evropian do të rriten me masa të synuara, duke përfshirë një injeksion prej 500 milionë euro (538 milionë dollarë).

“Kjo lëvizje shënon një hap të rëndësishëm përpara për sigurinë dhe mbrojtjen e bllokut dhe mbështetjen e palëkundur të Ukrainës”, tha kreu i ekipit negociator të Parlamentit Evropian, Christian Busoi.Comments are closed.