×
Friday, December 1, 2023

BE: Angazhim historik për krijimin e vendeve të punës postpandemi

May 8, 2021


Zyrtarët kryesorë të BE-së dhe përfaqësuesit e punës u zotuan të krijojnë vende pune dhe të ulin varfërinë në të gjithë Bashkimin Europian postpandemik, në një deklaratë të nënshkruar pas një takimit të udhëheqësve në Porto.

“Ky është një moment historik”, tha kryeministri portugez, Antonio Costa, vendi i të cilit mban këshillin e radhës të presidencës së BE.

“Kjo është ndërmarrja më e madhe dhe më ambicioze që ndoshta është parë ndonjëherë”, tha ai duke theksuar se kjo ishte hera e parë që këta aktorë ishin bashkuar për të nënshkruar një deklaratë mbi çështjet shoqërore.

Së bashku me Costa, presidentja e Komisionit Europian Ursula von der Leyen, presidenti i Parlamentit Europian David Sassoli si dhe përfaqësues të punëdhënësve, sindikatave dhe shoqërisë civile kanë nënshkruar “Angazhimin Social të Portos”.

Bllokada ka nevojë urgjente për një strategji të re me pandeminë Covid-19 që ka lënë të papunë miliona njerëz.

Sidoqoftë, deklarata nuk përmban ndonjë angazhim të detyrueshëm.

“Me rritjen e papunësisë dhe pabarazive për shkak të pandemisë, është e rëndësishme të kanalizohen burimet atje ku ato janë më të nevojshme për të forcuar ekonomitë tona dhe të përqendrojnë përpjekjet tona politike në mundësi të barabarta, qasje në shërbime cilësore, krijimin e vendeve për të rikualifikuar dhe ulur varfërinë përjashtim”, thuhet në deklaratë.

Eunews.al

0 0 votes
Article Rating


Ndiqe
Me lajmëro për
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments