×
Thursday, September 28, 2023

Apeli la në burg Fredi Belerin, reagon Greqia

June 1, 2023Ministria e Jashtme greke ka reaguar në lidhje me vendimin e Apelit të GJKKO-së për të refuzuar kërkesën e kryebashkiakut të Himarës Fredi Beleri për pushimin e çështjes ndaj tij.

Përmes një deklarate zyrtare, Ministria e Jashtme greke nënvizon se lënia në burg e Belerit nuk është në përputhje me dispozitat e shtetit ligjor.

Reagimi i plotë:

Refuzimi i sotëm i ankesës së kryetarit të zgjedhur të Heimarrës, Freddy Beleris, kundër vazhdimit të paraburgimit të tij, nuk rezulton të jetë në përputhje me dispozitat e shtetit ligjor, ndërkohë që nuk përbën trajtim të drejtë të një përfaqësues i zgjedhur i pushtetit vendor, pasi, siç del nga një njoftim i Prokurorisë së Posaçme të Shqipërisë, është i vetmi paraburgim në gjithsej 31 ankesa për krime elektorale.

Ai gjithashtu ngre pikëpyetje për ekzistencën e përshtatshmërisë politike për mbajtjen e paraburgimit, pasi ngre pengesa thelbësore që F. Beleris të marrë detyrën e tij si kryetar komune.about:blank

Paraburgimi në vazhdim i F. Beleris ka qenë objekti i bisedës së sotme mes ministrit të Jashtëm Vasilis Kaskareli dhe homologes së tij shqiptare Olta Xhaçka në Oslo, në margjinat e takimit joformal ministror të ministrave të jashtëm të NATO-s.

Ministria e Punëve të Jashtme e mban çështjen shumë lart në prioritetet e saj dhe, përtej dimensionit dypalësh të çështjes, do të vazhdojë të informojë dhe ndërgjegjësojë komunitetin ndërkombëtar dhe në veçanti partnerët europianë, pasi Shqipëria është vend kandidat për anëtarësimi në BE.Comments are closed.