×
Thursday, July 7, 2022

20 vende miratojnë dërgesat e armëve në Ukrainë

May 24, 2022

Sekretari amerikan i Mbrojtjes, Lloyd Austin njoftoi se rreth 20 vende kanë miratuar dërgesat e armëve në Ukrainë, pas një videokonference të vendeve që mbështesin përpjekjet e Ukrainës për t’u mbrojtur nga pushtimi i vazhdueshëm rus.

“Greqia, Italia dhe Polonia kanë rënë dakord të dërgojnë sisteme artilerie, ndërsa Danimarka ka premtuar raketa, disa vende të tjera do të ofrojnë ndihmë me trajnimet”, tha Austin.

Austin shtoi se grupi ishte rritur që nga takimi i tij fillestar muajin e kaluar në Gjermani, me anëtarësimin e Austrisë, Bosnje-Hercegovinës, Kolumbisë dhe Irlandës duke e çuar numrin e vendeve pjesëmarrëse në 47.

Eunews.al

Comments are closed.